Dobrotík
Pochoutka pro celou rodinu!
CZK (Kč)  
 

Klasická příprava 20 min

Postup klasické přípravy : 500 g (dvě porce) nerozmrazenych taštiček vložíme do 2 litrů vroucí osolené vody (2 malé lžičky soli), přidáme 2 bobkové listy. Jemně mícháme, dokud taštičky nevyplavou, potom necháme vařit asi 10 minut na slabém ohni. Následně scedíme, přidáme 50 g másla a zamícháme, aby se máslo rozpustilo. Podáváme teplé. Podle chuti můžete uvařené taštičky posypat černým pepřem nebo nasekanou čerstvou petrželkou. ...

RADY

NA CO DÁT POZOR : Taštičky před vařením nerozmrazujte a po rozmrazení znovu nezamrazujte. Před vhozením taštiček do vody je nutné je od sebe oddělit, aby nebyly slepené. Mícháme a sledujeme, aby se taštičky nepřilepily ke dnu. Jestli vám zůstali uvařené pelmeně , uložte je do lednice a další den je můžete osmažit na másle nebo oleji, např. s cibulkou nebo vejcem

Polévka z pelmení (4 porce)

Doba přípravy: 25 minut Pusťte se do toho: Dejte vařit 2 litry vody. Očistěte mrkev, brambory a cibuli a nakrájejte. Cibuli a mrkev osmažte na oleji (nebo nemusíte, záleží na vás), brambory nakrájejte a dejte do  vroucí osolené vody. Za 5-7 minut přidejte osmaženou (nebo čerstvě nakrájenou) mrkev a cibuli a počkejte. Jakmile se voda začne vařit, přidejte pelmeně a chvíli míchejte. Když pelmeně vyplavou nahoru, zmírněte oheň, nechte to ještě 6-9 minut vařit, a je to hotové! Můžete ...

Drůbeží pelmeně se sýrovou omáčkou

Drůbeží pelměně nerozmrazené uvaříme ve vroucí osoloné vodě cca 11 minut. Sýrová omáčka: Najemno pokrájenou cibulku orestujeme na rozehřáté pánvy pokapané olivovým olejem dozlatova, přilijeme smetanu, přidáme tavený sýr a dochutíme. Vaříme na mírném ohni dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Hotovou omáčkou přelijeme uvařené pelmeně a nazdobíme pokrájenými stonky jarní cibulky.

Boloňská omáčka

POSTUP: Na pánvy rozehřejeme olivový olej, zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek a chvilku restujeme. Pak přidáme mleté maso mix a restujeme dokud maso nebude téměř hotové. Osolíme, opepříme, zalijeme rajčaty a dochutíme cukrem. Podáváme s uvařenými špagetami postrouhané pamezánem.

Vepřový bok pečený na cibuli

Postup přípravy: Vepřový bůček s kůží omyjeme, kůži nařežeme. Maso osolíme a okmínujeme, rukou vmačkáme nasekaný česnek a dáme do pekáče vyplněného na plátky nakrájenou cibuli kůží dolů, podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme při 180°C asi 45 minut. Po 45 minutách maso otočíme, přelijeme výpekem a dopečeme do měkka bez přiklopení.

Kontaktujte nás zde Informace