Na dvě porce | |
500 g - nerozmrazených pelmeňů | |
50g - másla | |
2ks - bobkový list | |
2 lzičky soli, pepř dle chuti | |
2l - vody | |
Postup klasické přípravy: 500 g (dvě porce) nerozmrazenych taštiček vložíme do 2 litrů vroucí osolené vody (2 malé lžičky soli), přidáme 2 bobkové listy. Jemně mícháme, dokud taštičky nevyplavou, potom necháme vařit asi 10 minut na slabém ohni. Následně scedíme, přidáme 50 g másla a zamícháme, aby se máslo rozpustilo. Podáváme teplé. Podle chuti můžete uvařené taštičky posypat černým pepřem nebo nasekanou čerstvou petrželkou. Více receptů můžete získat na našem webu.
PŘÍLOHY: Podle toho, na co máte zrovna chuť, ale často jsou používány: pikantní dresszing, zakysaná smetana, hořčice, křen, ocet, nakládané okurky, kečup, zakysané zelí, dušené zelí, špenát, nakládaná červená řepa, omáčky, např. rajská.